Kjell Wihlborgs teckningar

Kjell Wihlborg, grafiker, fotograf och konstnär, ja han har många strängar på sin lyra. Han var också i många år aktiv i Heleneholms IF där han var en av initiativtagarna till Yddingen runt.
Yddingen runt startades 1967. De två första åren var start och mål förlagt vid ”Grusgropen” väster Enighetshusen. Sen blev det hemvärnets yddingeläger vid Holmeja. Ännu senare blev start och mål förlagt till Torup och gick inte mer runt sjön och fick då heta ”Yddingeloppet”. Löparna, som deltog i tävlingen hade ofta bekanta med sej, som inte sprang med i arrangemanget. För att aktivera dessa kom ”Promenadklassen” till och som belöning för deltagandet fick de en litografi, en teckning från YR-området. Detta togs positivt emot och i över 30 år utdelades dessa med årligen nytt motiv.
Kjell Wihlborg har haft vänligheten att ge Föreningen Svedala-Barabygden digitala kopior av dessa teckningar som föreningen har rätt att disponera fritt och även publicera på vår hemsida. Han gav föreningen även digitala kopior av tolv färglagda teckningar, s.k. Gouacher, som han gjort till en almanacka 1999.

 

I bildbeskrivningen står koordinaterna till där husen finns/ har funnits. Koordinaterna är tagna från Eniros karta.

Tips: Kopiera koordinaterna i bildbeskrivningen (endast siffrorna). Öppna Eniros karta och klistra in de i sökrutan för att se var torpet är/var beläget.

 

Kan ni något om historien till dessa torp får ni gärna dela med er av den till oss.

 

 

 

Se teckningarna

Klicka här