Information
och Program

Aktiviteter

 

VINTERPROGRAM

 

Redaktionskommittén presenterar nu vår årsbok nr 19 och vi hoppas den ska erbjuda trevlig och intressant läsning!

Boken levereras hem till alla medlemmar veckan före 1:a advent och kommer sedan att finnas till försäljning på julmarknaderna som arrangeras i Svedala den 3 december och i Bara den 4 december.

Boken finns sedan till försäljning på Biblioteken fram till nyåret och därefter i Kommunhusets kundtjänst (receptionen).

 

I boken ligger ett inbetalningskort för kommande år 2023.  Övrig Medlemsinfo, se längre ner.

 

Vi inleder nästa verksam-hetsår med ett medlems-möte torsdagen den 9 februari 2023 kl 19.00. Vi träffas i Aggarpshallens konferenslokal och får lyssna till Barbro Franckie som är chef på Statarmuseet. Hon berättar om Karla, en kvinna av tusen kvinnor.

Efter föredraget serveras kaffe med dopp.

 

 

MEDLEMSINFORMATION

 

Årsmöte 2023

Bokat på Aggarpshallen den 9 mars 2023 kl 19.00. Vi åter-kommer med kallelse och program.

 

E-postadresser

Angående e-postadresser, utdelningsadress och medlemsavgift.

Under året har vi bara skickat ut 2 medlemsblad tidigare, men istället skickat information och påminnelser via e-postadress.

Vi har e-post till alla er som har symbolen @ i adressfältet på kuvertet. Du som ännu inte har anmält din e-post kan lämna den i samband med inbetalning av årsavgift för 2023 eller skicka den direkt till vår kassör gertake.carlsson@gmail.com.

Vi skickar normalt sett nu medlemsbreven via e-post till de medlemmar som har anmält   e-postadress, förutom till dem som har begärt att få medlemsbreven via normal postutdelning.

Utdelningen av föreningens årsbok sker inom Svedala kommuns gränser med personlig utdelning medan utanför kommunens gränser sker det via Posten. OBS! Har du vid eventuell flyttning lämnat en adressändring till posten så gäller den för post skickad via Postnord medan årsboken som lämnas ut av oss själva inom föreningen går till den adress som finns i vårt medlemsregister.

 

Medlemsavgiften för 2023 är för enskild medlem 160:- och ytterligare 60:- för familjemedlem. Avgiften står förtryckt på bifogat inbetalningskort och kan betalas via Bg 478-6240 eller Swish 123 366 9298.

 

 

Vi önskar våra medlemmar

God Jul och Gott Nytt År!

 

Styrelsen

 

 

Efterlysning !

Vi behöver ersätta den som för närvarande utför den grafiska designen i våra årsböcker. Arbetet utförs med hjälp av programmet InDesign som installeras på en fast installerad hemmadator.
Enkelt uttryckt innebär arbetet att montera och anpassa bilder och texter från olika författare tills det blir en enhetlig och färdig bok.

Det behövs bra datorvana, lite IT-kunskap och erfarenhet av programmet och grafisk design. Om du inte har erfarenhet av grafisk design men inte är rädd för att lära något nytt, är envis och beredd att lägga ner ideell tid på detta, är det en rolig och mycket lärorik sysselsättning.

Passar detta in på dig eller du vill ha mer information blir vi jätteglada om du kontaktar vår nuvarande grafiska formgivare Mats Olsson på tel. 070 657 69 62.

 

Möllegruppen

träffas vid Kvarnen från april månad tisdagar kl 10.00.

Alla som tycker det skulle vara roligt att jobba med kvarnen och möllarbostadens tillsyn och underhåll är välkomna.

Kontaktperson; Nils-Åke Åkesson, telefon 070 298 4537

 

Släktforskargrupp

träffas en gång per månad för att diskutera gemensamma frågor eller problem.

Kontaktperson Ann-Kristin Persson via sjodiken@gmail.com.

 

ÖVRIG INFORMATION

Sveriges och Skånes hembygdsförbund skickar ut medlemsinformation varje månad och om man är intresserad kan man prenumerera på utskick på Sveriges hembygdsförbund på adress: www.hembygd.se/skane/aktuella-dokument

Skånes hembygdsförbund hemsida; www.hembygd.se/skane

 

Vill du bli medlem? Klicka på  Bli Medlem

 

Ny bilder på vår hemsida

Nya bilder kommer in alt eftersom vi har skannat och registrerat  olika donationer och samlingar.

Senast har vi lagt in Knut Jönssons bildsamling.

Sök på sökfunktionen på vad ni letar efter eller om du t.ex. vill se Knut Jönssons bilder, sök på Knut Jönsson.